Panrico reparteix la producció de Santiago

Panrico reparteix la producció de Santiago

REESTRUCTURACIÓ DEL GRUP

El comitè d'empresa de Panrico a Compostela denuncia que el grup de pa de motlle i brioixeria industrial pretén desviar la càrrega de treball de la seva factoria --que preveu tancar el proper dia 31-- als centres de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), Paracuellos del Jarama (Madrid) i Puente Genil (Còrdova).

Segons apunten els representants sindicals, el repartiment està recollit a la documentació que els ha facilitat el grup d'alimentació. L'empresa dirigida per Joan Casaponsa ja ha iniciat formalment el període de consultes per clausurar la planta, que deixarà al carrer a uns 100 empleats.

Els treballadors insisteixen que el centre de Santiago és viable, ja que proveeix a tot el nord d'Espanya fins a Catalunya i també produeix per a algunes zones del nord de Portugal. "No entenem que tanquin aquesta factoria i menys amb un expedient de regulació d'ocupació", explica Francisco Vilar, el secretari de la Federació Agroalimentària de CCOO a Galícia.

Més ajustos

El sindicalista indica igualment, com ja va avançar Economia Digital, que els ajustos de l'empresa de brioixeria industrial no es limitaran a la planta de Santiago. "Ens han dit que en breu hauran de prendre moltes més decisions pel que convocaran als sindicats per parlar a nivell de tota Espanya. Però en aquests moments, el que més ens importa és el futur de la planta de Santiago", afirma Vilar.

Les tres factories a les que desviaran la producció --Barcelona, Madrid i Còrdova-- ja van patir en el passat les retallades del grup. Els empleats van donar llum verda entre finals del 2011 i els primers mesos del 2012 a una rebaixa de les seves condicions laborals. Bàsicament, van renunciar (no sense conflictes laborals) a millores salarials per mantenir els llocs de feina.

Segons fonts de Panrico, després de la seva reestructuració són dels centres més competitius que hi ha a l'Estat.

Xunta de Galícia

La plantilla de Santiago està a l'espera que la cúpula de Panrico es posi en contacte amb la Xunta de Galícia per negociar una possible alternativa al tancament, que podria passar per la venda de la planta a un altre grup. "Ens han dit que en breu es posaran en contacte amb el Govern gallec", indiquen els representants dels treballadors.

Fins avui, els directius han estat clars. Panrico no pot assumir els costos de la producció de Galícia més enllà del 31 d'agost. Si no, estarà compromesa la viabilitat de tot el grup.

Un artículo de Cristina Díaz / C.F.

Enviaremos un mensaje al correo indicado con el enlace que deberás clicar para completar el alta. No recibirás ningún boletín hasta entonces. Política de privacidad